Menu

De Mooiste fietstochten

Overzicht van de mooiste fietstochten in de Leidse Ommelanden

In de Leidse regio kun je in elk jaargetijde flink mooie fietstochten maken. Om en door de stad, door de bollenstreek en de duinen, langs de vele Molens of de Kagerplassen. Dwars door de Leidse Ommelanden dus: de streek rondom Leiden, waarin eigenlijk elk landschapstype voorkomt, een gebied vol van historie en natuur. In 2016 komen er 8 fietsroutes van en naar die Ommelanden, waarvan er 7 aansluiten op het (toekomstige) www.singelpark.nl. Tot die tijd (en ook daarna natuurlijk) is er nog voldoende ander aanbod. Wat dacht je van:

Molen fietsroute Leiden en Kagerplassen (35,6 km) (Flinkheid: F)
Deze fietsroute neemt je mee door het centrum van Leiden en de omliggende groene polders, die bemaald worden door vele molens. Route Kagerplassen.

Langs de Limes van Katwijk tot Leiden (47.0 km) (Flinkheid: FF)
In deze fietsroute duik je de Romeinse geschiedenis van de regio in, door lang de limes - de grens van het Romeinse rijk - te fietsen. Je maakt een grote ronde vanuit Katwijk, via Noordwijk, Sassenhem, Warmond en Leiden. Katwijk-route.

Geheimen van de Bollenstreek (57.0 km) (Flinkheid: FFF)
Deze fietsroute neemt je mee door de duingebieden bij Katwijk en Noordwijk en langs de (in het voorjaar) kleurrijke bollenvelden. Route bollenstreek.

bloembollen met molen

Meer informatie over fietsroutes vind je op de website van Leiden, Stad van Ontdekkingen, www.visitleiden.nl.