Menu

Snelfietspaden: sjezen naar je werk

Wat is een snelfietspad? Waar liggen ze?

Het snelfietspad: een hoogwaardige, gemeentegrens overschrijdende fietsroute van A naar B. Het pad is comfortabel, vermijdt kruispunten waar mogelijk en kent louter flauwe bochten om de snelheid er flink in te kunnen houden. Klinkt goed!

Het snelfietspad is de oplossing voor fileproblematiek in de Randstad en dus zet de overheid de komende jaren in op meer snelfietspaden. Heel veel meer. Want: hoe meer mensen ’s ochtend de fiets naar werk pakken, hoe minder auto’s op de weg. Flink Fietsen op zo’n snelfietspad kan op een ‘gewone fiets’ natuurlijk, maar een elektrische fiets is ook wel fijn, zeker als het om afstanden van tussen de 15 en 20 kilometer gaat.

Leiden heeft momenteel 2 snelfietsroutes (nagenoeg voltooid), maar dat worden er de komende vier jaar maar liefst 10. Naast de twee routes naar Den Haag, die in 2014 al werden geopend, worden de komende twee jaar vier routes aangelegd richting Katwijk (2), Alphen en Zoetermeer. In de twee jaar daarna volgen als het goed is ook nog snelfietspaden richting Oegstgeest, Noordwijk, Teylingen en Leiderdorp.

kaart snelle fietsroutes


Bekijk ook: Fantastisch Elektrisch Alles over e-bikes en de mobiliteitsmakelaar!