Menu

Nieuwsbericht


Stalling onder taxistandplaats weer open, nu met toezicht

28 augustus 2015

De fietsenstalling onder de taxistandplaats aan het Stationsplein is afgelopen maandag na grote schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden weer open.

stalling onder taxistandplaats

Om te voorkomen dat de fietsenstalling weer overvol en rommelig wordt, komt er toezicht in de stalling. De stalling blijft gratis. Fietsers hebben alleen via het Schuttersveld toegang tot de stalling. De stalling is open van 6.00 uur ’s ochtends  tot 1.00 uur ’s nachts. Na drie maanden wordt de situatie geëvalueerd.

Toezicht

Naast de stalling onder de taxistandplaats is er ook toezicht aanwezig in beide NS-stallingen en de ondergrondse stalling Zeezijde. Om het gebruik van de fietsenstallingen zo prettig en veilig mogelijk te houden helpen medewerkers in de stallingen fietsers met het gebruik van de rekken.

Plek

De twee stallingen aan LUMC-zijde (onder stationsplein en NS-stalling) bieden samen met de Trafolocatie op dit moment de meeste ruimte voor het stallen van fietsen in de buurt van Leiden Centraal.

In 2017 opent een nieuwe fietsenstalling onder de nieuwe woon- en werktoren Rijnsburgerblok, op de plek van het huidige Visitor Center. 

Fiets Fout = Fiets Weg

In het stationsgebied geldt Fiets Fout = Fiets Weg. Staat een fiets niet in het fietsrek of een –vak dan wordt deze verplaatst naar het fietsendepot aan de Willem Barentszstraat. Zo houden we het stationsgebied netjes.